Εδώ δεν έχουμε πειραματισμούς όπως στο άλλο σχετικό θέμα με τίτλο
χριστουγεννιάτικα γλυκά στον ξυλόφουρνο.
Στην γειτονιά των Ορφανέϊκων στα Πούλιθρα,
οι γυναίκες που έβαλαν μπρος να ψήσουν, είναι έμπειρες και η επιτυχία βέβαιη.
Για μισή ώρα περίπου, ο φούρνος πρέπει να κάψει καλά με ξερόκλαδα.
Κατόπιν “πανιάζεται” για να φύγουν τα κάρβουνα.
Εν τω μεταξύ έχει προηγηθεί το ζύμωμα του ψωμιού
με προζύμι και οι κουλούρες βρίσκονταν σκεπασμένες
μέσα σε κουβέρτες μέχρι να φουσκώσουν.
Ακολουθεί άλειμμα με αυγό και πασπάλισμα με σουσάμι.
Και ήρθε η ώρα του φουρνίσματος..
Ο φούρνος κλείνει…
… για να ανοίξει πάλι έπειτα από 1 ώρα
και να βγούν πρώτες οι κουλούρες.
Μισή ώρα αργότερα βγαίνουν και τα καρβέλια.
Τότε είναι που καταφτάνει και ένα αντρικό χέρι για βοήθεια…
Καλό Πάσχα!